5 klimaatvriendelijke schoonmaak alternatieven

5 klimaatvriendelijke schoonmaak alternatieven

Het klimaat is de afgelopen tijd volop in het nieuws voorbij gekomen, zo hebben we op 29 juli meer verbruikt dan dat de aarde in een jaar kan leveren of vernieuwen. Er moet meer actie worden ondernomen en wij moeten duurzamer omgaan met onze planeet.

Het is noodzakelijk voor burgers om bewust te zijn van het probleem en actie te ondernemen in hun eigen huishouden, wat je eet, hoe je van A naar B transporteert en de spullen die je koopt zijn allemaal factoren die invloed hebben op het milieu.

Met deze 5 alternatieven voor gefabriceerde schoonmaakmiddelen kun je je huis schoonmaken op een natuurvriendelijke manier. Niet alleen is het beter voor het klimaat maar ook voor jouw gezondheid deze schoonmaakmiddelen die vol zitten met chemicaliën en andere giftige stoffen die ook nog eens schadelijk zijn voor de ons zijn niet onze enige optie als het op schoonmaken aankomt. Uit onderzoek van het Amerikaanse long fonds blijkt dat het gebruik van schoonmaakmiddelen kan leiden tot Longproblemen, astma en hartaandoeningen.

Citroen

Citroen is een wondermiddel dat echt niet in vergeten mag worden in dit lijstje. Je kunt het als een alternatief voor bleek gebruiken. Het zuur is antibacterieel en superhandig om bijvoorbeeld de wasbak mee schoon te maken of om als ontvetter te gebruiken.

Azijn

Een ander geweldig en goedkoop middel om je huis mee schoon te maken is witte azijn. Je kunt zoveel kanten mee op met dit ingrediënt zo is het een fantastisch alternatief voor wasverzachter om er voor te zorgen dat je kleding lekker ruikt kun je wat druppels essentiële olie van je favoriete geur aan toevoegen. Maar je kunt azijn ook gebruiken om bijvoorbeeld het aanrecht mee schoon te vegen, schimmel mee te verwijderen of om de waterkoker mee schoon te maken.

Bakpoeder

Bakpoeder is het antwoord voor al jouw schoonmaak problemen het aantal dingen dat je met dit ingrediënt kunt schoonmaken is ontelbaar en daarom is het ook echt essentieel om altijd bakpoeder in huis te hebben.
Je kunt je toilet er mee reinigen, je kunt er het roest van de potten en pannen mee wegwerken, je kunt de vieze luchtjes in jouw tapijt er mee weghalen enzovoort enzovoort.

Castille zeep

Castille zeep is een zeep van natuurlijke ingrediënten, namelijk water, olijfolie en loog. Dit maakt het ook een belangrijk ingrediënt op ons lijstje je kunt hier namelijk alle kanten mee op je kunt het als douchegel, handzeep, scheerschuim, mieren bestrijder, afwaszeep, hondenshampoo en zelfs als face wash genoeg mogelijkheden dus.

All in one cleaning spray

Met deze algemene spray kun je van alles schoonmaken niet alleen zijn de ingrediënten natuurlijk maar is het bereiden van het schoonmaakmiddel ook snel gepiept. (In dit recept kun je het beste kiezen voor essentiële oliën die geschikt zijn om mee schoon te maken zoals lavendel, citroen, rozemarijn, grapefruit, tea tree en pepermunt. Ik heb voor de volgende geuren gekozen omdat ik die het best bij elkaar vond passen maar je mag zelf bepalen welke jij graag in jouw eigen spray zou willen) Voor onze all in one spray hebben we nodig

  • 1 a 2 eetlepels castille zeep
  • 8 druppels lavendel essentiële olie
  • 5 druppels grapefruit essentiële olie
  • 8 druppels rozemarijn essentiële olie
  • water

Begin eerst met je castille zeep in je spray bottle te zetten, doe hierbij de essentiële oliën en mix dit met elkaar, voeg hierna water aan toe en nu heb je je super makkelijk, super snelle all in one schoonmaak spray.

Share This