Zo verwijder je make-up vlekken uit je kleding

Zo verwijder je make-up vlekken uit je kleding

Zul je altijd zien; heb je die mooie nieuwe blouse aan voor een avondje uit of belangrijke werkafspraak; maak je een vlek met je make-up…lees hier hoe je deze verwijderd.

In ieder geval eerst even wat anders aandoen; die vlek moet je meteen even aanpakken. En ga nooit op de vlek wrijven! Dan trekt de vlek alleen maar dieper in de vezels. Het ligt voor de hand om make-up remover te gebruiken maar let op: de meesten bevatten olie en daarmee maak je de vlek erger. Niet doen dus!

Poeder

In geval van poeder make-up blaas je eerst de poeder weg. Maak vervolgens een mengsel van witte wijnazijn en wat water. Druppel een paar druppels op de vlek en laat het mengsel even zijn werk doen. Afspoelen en vervolgen in de wasmachine op het normale programma.

Foundation

Als bovenstaande wittewijnmengsel niet helpt bij foundation, gebruik dan scheerschuim om je vloeibare make-up vlek te behandelen. Spuit wat scheerschuim op de vlek en wrijf het zachtjes met de bolle kant van een lepel uit zodat de hele vlek goed bedekt is. Laat de mousse even intrekken. Hoe langer, hoe beter. Spoel daarna af met water en was je kleding volgens wasvoorschrift. Is de vlek niet helemaal verwijderd? Doe het nog een keer en voeg een paar druppeltjes alcohol toe aan de scheerschuim.

Lippenstift

Een veeg lippenstift op je kleding is ook gauw gebeurd. Spuit wat haarlak op de vlek en laat enkele uren zitten. De lippenstift hecht zich als het ware aan de plak in de lak en komt nu makkelijk los door er met een vochtig doekje zachtjes over heen te wrijven.

Mascara

Vervelend zo’n donkere vlek! Doe wat alcohol op een watje en dep voorzichtig op de vlek. Er bestaat een kans op verkleuring dus probeer het voorzichtig.

 

 

Fotocredits: www.saffluence.com

 

Share This