Doe meer met je afwasmiddel

Doe meer met je afwasmiddel

Natuurlijk kun je er de afwas mee doen. Maar je vertrouwde vertrouwde afwasmiddel is multipurpose! Je kunt er dus veel meer mee doen dan alleen de vaat. Handig, want je hebt het altijd wel in huis. Kijk hieronder voor vijf gebruikstips.

 

Bellenblaas

Altijd dikke pret zo’n bellenblaas. Hebben jouw kinderen ook in no time het flesje leeg? Maak snel een nieuwe met afwasmiddel. Meng een scheutje afwasmiddel met water, en voila! Blazen maar.

Ice-pack

Last van een blessure of een verstuiking waar verkoeling op moet? Maak een ice-pack met afwasmiddel. Pak een stevige diepvrieszak en vul deze met afwasmiddel. Leg het zakjes in de diepvries en laat enkele uren liggen. Het wordt ijskoud maar blijft soepel! (werkt overigens ook met appelstroop!

Fruitvliegjes

Last van fruitvliegjes? Lok ze naar een bakje met azijn en water, en doe er een paar druppels afwasmiddel bij in. De fruitvliegjes komen op de azijngeur af maar overleven het afwasmiddel niet. Weg vervelende vliegjes.

Vlekkenverwijderaar

Hardnekkige vlekken in je kleding zoals spatjes olijfolie, chocolade of koffie? Er zijn talloze vlekkendeppers en –sprays maar een beetje good old afwasmiddel werkt net zo goed. Dep een beetje afwasmiddel op de betreffende vlek en laat even intrekken. Was je kledingstuk vervolgens volgens wasvoorschrift

Schone ramen

Een scheutje afwasmiddel in heet water en je kunt er je ramen mee lappen.

 

Fotocredits: forum.finanzen.net

Share This