Aaaah, stinkende schoenen

Aaaah, stinkende schoenen

Met warm weer laat je je sokken meestal achterwege en stap je met blote voeten in je schoenen. Hét recept voor zweetvoeten met als gevolg stinkende schoenen. En met warm weer sporten heeft vaak ook riekende schoenen tot gevolg. Zo voorkom je zweetvoeten en krijg je de geur weer uit je schoenen.

Hier volgen wat handige tips om van je stinkende schoenen af te komen.

• Doe meteen als je thuiskomt van je werk of na het sporten je schoenen uit en zet ze buiten te drogen en te luchten. Je kunt ook de zooltjes uit de schoenen halen en te drogen hangen of mee laten draaien in de wasmachine. Draag de volgende dag andere schoenen naar je werk. Het is beter voor je voeten en voor je schoenen om af te wisselen.

• Draag je je schoenen met blote voeten, strooi er dan voordat je ze aantrekt wat talkpoeder in of smeer je voeten ermee in. Dan gaan ze minder snel zweten.

• Koop schoenen waarin je voeten kunnen ademen. Open schoenen, of schoenen van katoen, linnen of leer. Kunststof schoenen zijn uit den boze, maar dat merk je snel genoeg.

• Ook zijn er speciale zooltjes die je in je schoenen kunt doen en die helpen tegen zweetvoeten. Er zijn zooltjes van cederhout of met een koolfilter die goed helpen.

• Dan zijn er ook mensen die zweren bij deodorant onder hun voeten, maar je hebt ook speciaal voetendeodorant of voetencrème tegen zweetvoeten.

• Als de voetengeur na een nachtje luchten nog niet weg is, dan kun je een van de volgend geurtrucjes proberen om de geur te neutraliseren. Leg een paar koffiepads, zakjes vanillesuiker of baking soda in je schoenen. Na een dag of drie is de zweetgeur verdreven.

Als je nu nog stinkende schoenen hebt dan wordt het misschien tijd om dit paar weg te gooien en een paar nieuwe schoenen te kopen. Succes!

Share This