Auto wassen tussen de buien door

Auto wassen tussen de buien door

Wacht niet op een mooie zonnige dag om je auto te wassen, dan kun je beter iets leuks gaan doen. Juist als het regent is het een ideaal moment, tussen de buien door!

Ga je ook het liefst naar de autowasstraat om je auto te laten wassen? Dan ben je niet de enige! Maar het bespaart toch weer wat euro’s als je het zelf doet. En hoewel de meesten er een zonnige dag voor uitkiezen, is het het handigst om te doen als het buiten regent.

Kies een droog moment uit tussen de buien door. Je auto is al nat, dus de vliegjes, de vogelpoep en ander vuil is al een beetje losgeweekt. Neem twee emmers, eentje met alleen water en een emmertje met sop. Het beste schijnt toch met autoshampoo te zijn, en een een speciale washandschoen of microvezelspons, die neemt veel vuil op en laat het ook makkelijk los in de wateremmer.

Begin met de ramen en werk zo verder de auto rond van boven naar beneden. Maak bewegingen van links naar recht, niet ronddraaiend, want dat laat sporen na. Gebruik voor de velgen een aparte oude spons of borstel.

En nu maar hopen op de volgende bui, die je auto helemaal schoonspoelt. Hij droogt vanzelf streeploos op! En laat de bui op zich wachten, dan toch nog even met de tuinslang afspoelen.

 

Fotocredits: www.oneshadegreener.com

Share This