Citroensap: het natuurlijke schoonmaakwonder

Citroensap: het natuurlijke schoonmaakwonder

We hebben het niet voor niets over citroentjesfris als iets lekker fris ruikt en er mooi schoon uitziet. Met citroensap kun je op een natuurlijke manier perfect schoonmaken.

Citroensap bevat zuren en oliën die perfect zijn voor het schoonmaken of opfrissen van van alles en nog wat. Je kunt het zo gek niet bedenken en de citroen komt van pas. 5 x citroentjesfris:

1 Geurtjes in de koelkast
Hoewel je koelkast schoon is, kunnen er toch wel eens vieze geurtjes ontstaan. Deze lossen als sneeuw voor de zon op door een halve citroen in een bakje in de koelkast neer te zetten. Na een dag of 5 gooi je deze helft weg en gebruik je als het nodig is een nieuwe citroen. Je kunt de citroen ook uitpersen en het sap in een bakje in de koelkast zetten, maar het effect is het zelfde.

2 Schone snijplank
Heb je ui, paprika, tomaat of knoflook gesneden op je snijplank? Dan krijg je hem schoon door de plank te bestrooien met zout en er stevig met een citroen overheen te wrijven. Fris en schoon!

3 Frisse vaatwasser
Oogt je vaatwasser niet meer helemaal fris. Doe een halve citroen in het bestekbakje en draai mee met de vaat. De citroen ontvet en laat een frisse geur achter.

4 Blinkende spiegels
Ook je spiegels krijg je weer schitterend schoon met het sap van 1 citroen. Meng de sap met 2 kopjes water en doe dit in een spuitflesje. Even schudden en spuit het op de spiegel. Veeg het na met een microvezeldoekje.

5 Waterkoker kalkvrij
Kalkaanslag in de waterkoker kun je eenvoudig verwijderen met citroensap. Meng het sap van 1 citroen met 2 kopjes water en kook dit in de waterkoker. Spoel de waterkoker een paar keer flink na en hij is weer als nieuw.

Bonustip: ook voor het hygiënisch schoonmaken van de magnetron of oven is citroen heel geschikt. Klik hier voor meer informatie.

Share This