Frisse, glimmende auto van binnen

Frisse, glimmende auto van binnen

Je auto van binnen schoonmaken is af en toe echt nodig. Geen leuk klusje om naar uit te kijken, maar het is wel heel dankbaar werk. Met deze handige tips stap je binnen no-time weer in een frisse en glimmende auto.

Je begint de schoonmaakklus door de auto van binnen op te ruimen en troep weg te gooien. Zo, dat is gedaan. Haal nu de matten uit de auto en klop ze uit tegen een muur. Dan kun je nu gaan stofzuigen. Stofzuig de vloer, de bekleding en tussen alle randjes. Ook kun je met de stofzuiger met borstel het stof tussen de knopjes op het het dashboard wegzuigen.

De bekleding
De bekleding van de stoelen is vaak viezer dan op het eerste gezicht lijkt. Voor stoffen bekleding die vlekkerig is geworden en muf ruikt kun je de bekleding met een behangstomer doorstomen. Om de stof weer fris te laten ruiken, kun je de bekleding daarna nog met een sopje van warm water en een beetje parfum afnemen. Laat de bekleding vervolgens goed drogen door de deuren tegen elkaar open te zetten. Heb je lederen bekleding? Dan is een sopje met groene zeep voldoende. Maak het leer na het schoonmaken droog met een zachte doek.

Dashboard
Het dashboard kun je na het stofzuigen met een vochtig microvezeldoekje afstoffen. Zitten er (vette)vlekken op  je dashboard? Dan kun je die met een beetje spiritus op een doek gemakkelijk afnemen.

Hondenharen
Gaat de hond regelmatig mee in de auto, dan liggen er waarschijnlijk ook hondenharen. De haren die niet zijn opgezogen, kun je wegvegen met een rubberen huishoudhandschoen die je een beetje vochtig maakt.

Asbak
Een volle asbak in de auto is een van de meest storende dingen. Maak het schoonmaken van je asbak makkelijker door hem na het poetsen in te sprayen met deodorant of meubelspray. De as glijdt de volgende keer zo uit de asbak. Je kunt ook een klein laagje (schelpen)zand in de schone asbak doen. Je sigaret doven gaat dan makkelijker en het as blijft niet op de bodem van de asbak zitten. Ook stukjes kauwgom die in de asbak belanden zijn met een laagje zand zo te verwijderen.

De auto is klaar om lekker met open ramen of open dak te rijden. En dan is het vanaf nu alleen een kwestie van af en toe bijhouden.

Fotocredits: nl.forwallpaper.com

Share This