Hoe maak je van een saaie woning je thuis

Hoe maak je van een saaie woning je thuis

Vandaag geef ik wat tips die je gaan helpen om je saaie woning omtoveren naar je thuis. Je thuis is de plek waar je lekker jezelf kan zijn, de plek waar je naar terugkeert na een lange dag hard werken, een plek waar je op je gemak bent en je je veilig in voelt. Met deze  tips kun jij je eigen thuis creëren.

Ruim je huis op

Meerdere onderzoeken geven aan dat een schone omgeving meer voordelen met zich meebrengt er is bijvoorbeeld gebleken dat mensen met een opgeruimd thuis beter slapen, productiever omgaan met hun tijd en over het algemeen veel gezonder waren dan mensen die in een rommelig thuis wonen. Ik raad aan om per kamer aan de slag te gaan dit maakt de opdracht veel minder eng. Begin bijvoorbeeld met de slaapkamer en werk zo verder totdat je het huis hebt opgeruimd.

Koop een geurkaars

Een geurkaars is erg fijn om te hebben zeker tijdens de herfst. De kaars maakt de kamer meteen veel gezelliger, en laat je thuis zoveel lekkerder ruiken.  Met alle opties die er tegenwoordig zijn is er vast wel een geur die goed bij jou thuis past.

Overweeg warme lichten

Om thuis een knusse sfeer te creëren is het zorgen voor warmer lichten erg belangrijk. Misschien kun  je wel kerstlichtjes aan je bed hangen die alleen zorgen al voor een andere sfeer in je kamer.

Voeg een tapijt toe

Een tapijt zorgt voor een enorm huiselijk gevoel. Een valse vacht tapijt lijkt erg luxueus en kun je al voor een tientje scoren. Of je het nu op je bed, aan de armsteun van je bank of op de vloer hebt liggen. Met een faux fur kun je niet misslaan.

Breng je kamer tot leven

Planten brengen je kamer echt tot leven. Bloemen, Kruiden en kamerplanten geven je huis een levendige sfeer. Niet alleen zijn planten mooi om in jouw kamer te hebben, ze zuiveren namelijk ook de lucht in je huis en verhelpen de kans op schimmels met wel 60%.

Kleuren thema

Een coole manier om je huis omtoveren is om voor een kleurenthema te kiezen. Dit kun je met het seizoen veranderen of gewoon als basic kleurpatroon behouden. Maar alleen al een idee hebben van welke kleuren jou huis bestaat zorgt al voor enorme duidelijkheid. En je kunt er alle kanten mee op.  Zo zou je voor een minimalistische stijl kunnen kiezen. Het kleuren thema is dan bijvoorbeeld wit, zwart met roze gouden accenten zoals hieronder te zien is.

Personal touch

En de belangrijkste tip van allemaal is om ervoor te zorgen dat jou thuis ook echt als van jou voelt. Ben je misschien fan van een bepaalde band dan is het misschien cool om een poster van hun in te lijsten of quotes die jij mooi of inspirerend vindt op de muur te hangen. Uiteindelijk is jouw huis van jou en moet jij een manier zien te vinden om jouw persoonlijke stijl in jouw omgeving te verwerken.

Share This