Hoe verwijder je haarverf vlekken?

Hoe verwijder je haarverf vlekken?

Het is vaak een beetje improviseren als je je eigen haar (bij)kleurt. Je kunt niet overal goed bij en soms belanden er klodders op de vloerbedekking op je kleding of de wasbak. Hoe los je dat nu weer op?

Tussen de kappersbeurten door verven veel mensen zelf hun haar om de uitgroei bij te werken. Dat gaat natuurlijk prima en bespaart weer een hoop geld. Maar soms gaat er wat mis. Bijvoorbeeld als je je haar niet goed hebt uitgespoeld en er komen daardoor verfvlekken op je kleren of je knoeit een kloddertje op de vloerbedekking. Gelukkig kun je dat ook zelf weer oplossen!

Head & Shoulders
Head & Shoulders biedt niet alleen uitkomst als je haarkleur te donker is uitgevallen, maar ook als je vlekken wilt verwijderen. Doe wat shampoo op een doek en wrijf net zo lang tot de vlek eruit is.

Haarlak
Wat ook helpt als het gaat om vlekken in kleding of in een handdoek, is om een paar laagjes haarlak over de vlek te sprayen. Niet 1 dikke laag, want dan bereik je het tegenovergestelde en gaat de vlek er nooit meer uit, maar 3 dunne laagjes. Vervolgens was je het zoals je het normaal zou wassen in de wasmachine.

Tandpasta
Verfvlekken in de wasbak verwijder je meestal gewoon met wat handwarm water. Lukt dat niet, wrijf ze dan even in met wat tandpasta. Uitspoelen en de vlek is weg.

Olie
Donker vlekken op de haargrens voorkom je door het randje van je huid in te smeren met wat vette crème. Vergeten? Probeer het te verwijderen door er met een watje met wat olie overheen te wrijven.

Fotocredits: gezondheidenco.nl

Share This