Hoe was je verfvlekken van je handen zonder terpentine?

Hoe was je verfvlekken van je handen zonder terpentine?

Als je je huis aan het verven bent, dan trek je natuurlijk oude kleding aan die vies mag worden. Maar ook aan je handen komt verf. Terpentine werkt goed, maar is niet zo goed voor je huid. Er zijn ook natuurlijke middeltjes die helpen.

Het beste is nog om te voorkomen dat je handen onder komen te zitten door handschoenen aan te trekken. Wat ook helpt is je handen voordat je begint in te smeren met een vettige crème, die je handen beschermen. Na het verven was je je handen met zeep en schoon zijn ze. En heb je dit niet gedaan en moet je je handen achteraf van de verf zien te ontdoen, probeer dan een van deze tips.

-Smeer je handen na het verven in met boter, goed je handen ermee inwrijven. Daarna onder de warme kraan afspoelen en nawassen met zeep. Je handen zijn schoon.

-Gebruik na het wassen een scheutje olijfolie om je handen mee te wassen. Ook weer goed inwrijven en nawassen met warm water en zeep. Olijfolie is ook nog verzorgend voor de huid.

-Door je handen te wassen met een beetje schuurmiddel schuur je de zeep er vanaf met de schuurkorrels die erin zitten. Ook zit er ontvetter in, dus na gebruik je handen verzorgen met een vette crème.

-Doop wat nagellakremover op een doekje en wrijf daarmee de verfvlekken weg. De verf lost op door de remover, maar er zit ook lanoline in de remover, een verzorgende olie.

-Was je handen met koffieprut en een scheutje wasmiddel. Monteurs die in een garage werken, gebruiken dat als ze carboleum op hun handen hebben.

-Wrijf je handen in met bodylotion. Even laten intrekken en daarna afspoelen met lauw water. De verf is weg en je handen voelen lekker zacht.

Fotocredits: hdfreefoto.wordpress.com

Share This