Houten tafel zonder kringen

Houten tafel zonder kringen

Aan tafel wordt gegeten, gedronken, geknutseld, gekleurd. Kortom: geleefd! En waar geleefd wordt, ontstaan vlekken, bijvoorbeeld vochtkringen. Hoe krijg je je houten tafel weer mooi?

Witte kringen op de houten tafel kunnen ontstaan doordat er iets heets op heeft gestaan, bijvoorbeeld een pan. Donkere kringen ontstaan meestal door een natte onderkant van een glas, dat zijn dus vochtkringen. Je kunt de kringen op de volgende manieren proberen te verwijderen.

– Neem een doekje en doe er een klein beetje mayonaise op. Wrijf hiermee over de vlek. Laat even intrekken en poets na met een schone doek.

– Maak een mengsel van 1 theelepel slaolie en 1 theelepel azijn. Wrijf de vlek hiermee in. Laat even inwerken en wrijf dan uit met een zachte doek.

– Neem een droge theedoek en een strijkijzer. Zet het ijzer in stand 2. Vouw de theedoek dubbel en leg die over de kring. Strijk er overheen en als het goed is trekt de vlek weg.

– Doe wat schoonmaakazijn op een doek en wrijf met de nerf van het hout mee over de vlek.

– Verwarm wat bier in een steelpan tot het bijna kookt. Wrijf hiermee de vlekken op de tafel in en laat het even opdrogen. Maak de behandelde plekken met een vochtige doek schoon.

– Maak een mengsel van 1 deel slaolie en een half deel spiritus. Behandel daar de vlek mee en zet de tafel daarna in de was.

 

Fotocredits: www.droomhout.nl

Share This