Kandelaars schoon in 3 stappen

Kandelaars schoon in 3 stappen

Nu de dagen weer korter worden en het ’s avonds vroeg donker wordt, gaan ook de kaarsen weer aan. Om er een mooi verzorgd geheel van te maken, haal je eerst het oude kaarsvet van de kandelaars. Hoe doe je dat?

1 kaarsvet verwijderen
Haal de gebrande kaars uit de kandelaar. Leg de kandelaar een paar uur in de vriezer. Neem een oude krant en wip nu zo met je nagel de oude kaarsvetresten eraf, zonder dat er krassen komen op de kandelaar. Soms blijft er nog een beetje achter zeker als de kandelaar bewerkt is. Dompel de kandelaar dan in goed heet water en verwijder de laatste restjes kaarsvet.

2 oppoetsen
Nu wil je natuurlijk dat de kandelaar weer mooi gaat glanzen. Dat doe je als volgt. Poets koperen kandelaars met koperpoets en een poetsdoek. Poets zilveren kandelaars met zilverpoets en een poetsdoek. Porseleinen  kandelaars en kandelaars van kunststof was je af in een warm sopje. Spoel de gepoetste kandelaar af onder de kraan.

3 drogen
Droog de kandelaar na het spoelen direct goed af. Poets hem met een schone doek nog een beetje op, zodat de kandelaar er weer als nieuw uitziet. Doe een nieuwe kaars in de schone kandelaar en je bent klaar!

 

Fotocredits: hetkabinet.nl

Share This