Kinderkamer opruimen, meehelpen moet

Kinderkamer opruimen, meehelpen moet

Kinderen moeten continu aangespoord worden om de troep in hun kamer op te ruimen. Eens in de zoveel tijd hebben ze jouw hulp nodig om het zaakje eens grondig aan te pakken.

Als kinderen hun kamer samen met jou mogen opruimen en schoonmaken, vinden ze het vaak nog leuk ook. Tenminste als ze oud genoeg zijn. Opruimen betekent niet verplaatsen van de troep, maar ook daadwerkelijk uitzoeken van speelgoed en van kleding. Waar wordt nog mee gespeeld en waar niet mee? Wat kan er weggegooid worden of wat is leuk om te verkopen op bijvoorbeeld de Koningsdagmarkt of via Marktplaats. En dat geldt ook voor kleding. Wat past nog, wat kun je weggegeven of wat kun je nog verkopen?

Weggeven, verkopen of weggooien?
Voordat je begint heb je een doos bij de hand voor het te verkopen speelgoed en twee vuilniszakken, een voor de kleding en een voor het afval. Kinderen vinden het vaak lastig om afstand te doen van speelgoed, ook al spelen ze er nooit meer mee. Leg ze dan uit dat ze het mogen verkopen en van de opbrengst zelf iets nieuws mogen kopen.

Kast of planken
Om speelgoed, knuffels en spelletjes in op te bergen is het handig om wat planken op te hangen of een kast te kopen bij Ikea bijvoorbeeld. Neem een kast die niet te hoog is, anders kunnen ze niet bij de bovenste planken.

Bureautje
Als je kind er aan toe is, is het ook leuk een bureautje voor ze te kopen. Hierin zitten laatjes en vakjes waar pennen, potloden, gummen en stiften bewaard kunnen worden.

Schoonmaken
En als alles dan netjes is opgeruimd kan het schoonmaken beginnen. Neem alles af met een emmertje water met sop en laat je kind je meehelpen. De meesten vinden het wel leuk om met water te ‘kliederen’. En na het afstoffen nog even stofzuigen en de kinderkamer is weer opgeruimd en fris.

Fotocredits: interieurdesigner.be

Share This