Nagellak verwijderen uit stof

Nagellak verwijderen uit stof

Heel onhandig, maar het kan gebeuren dat je het potje nagellak omstoot of dat er een druppel van het kwastje op je kleding terechtkomt. Je kunt verschillende manieren proberen om de vlek eruit te krijgen.

Deze methode werkt goed bij katoen, linnen, zijde, spijkerstof en de meeste andere stoffen.

Leg een stuk keukenpapier op de vlek. Draai het kledingstuk om en dep de vlek vanaf de binnenkant met aceton. Zo trekt de vlek in het keukenpapier. Spoel de vlek uit onder de kraan en dep nog eens met aceton totdat alle nagellak in het keukenpapier is getrokken. Was het kledingstuk in de wasmachine met wat vlekverwijderaar op de plek waar de nagellak zat. Als  het goed is, komt het kledingstuk vlekkeloos uit de wasmachine.

Ook onderstaande methoden kunnen werken:

  • Als een stof niet goed reageert op aceton kun je waterstofperoxide gebruiken. Dit heeft een blekende werking, dus test het eerst even op een onzichtbaar stukje van de stof, bijvoorbeeld aan de binnenkant.
  • Probeer het met haarlak. Spuit wat lak op de haren van een oude tandenborstel en maak dan ronddraaiende bewegingen om de vlek uit de stof te verwijderen.
  • Sommige mensen beweren dat insectenspray, waarmee je muggen op afstand houdt, heel goed werkt om nagellakvlekken te verwijderen. Spuit het op de haren van een oude tandenborstel en maak ronddraaiende bewegingen om de vlek uit de stof te verwijderen.

Welke methode je ook hebt toegepast, spoel de vlek goed uit om restjes van de vloeistof die je hebt gebruikt te verwijderen.

 

Share This