Poep aan je schoen…

Poep aan je schoen…

Het is de grootste ergernis van de Nederlandse burger: hondenpoep op straat. En helemaal als je er ook nog eens in gaat staan. Hoe krijg je dat nu weer schoon.

Gras en plas
De makkelijkste manier is om even door een paar plassen te lopen en dan afvegen aan het gras. Maar als je schoenen aan hebt met veel profiel, dan werkt dat niet altijd afdoende.

Soda
Zet je schoenen een nachtje in een klein laagje water met soda (zorg ervoor dat alleen de zool onderstaat). Trek de volgende dag je schoenen aan en draai de kop van een harde bezem los. Ga over de borstel heen met je schoenzool. Als je het zonder weken wilt doen, dan kun je het ook alleen met borstelen proberen… Daarna wel de bezem schoonspoelen met de tuinslang.

Boven het toilet
Trek je poepschoen uit en houd hem boven het stromende toilet. Even borstelen met de toiletborstel en schoon is je schoen.

In de vriezer
Neem een stevige plastic zak en doe daar je schoen in. Knoop de zak goed dicht en doe hem een nachtje in de vriezer. Het lijkt een smerig idee, maar de zak zit goed dicht, dus geen besmettingsgevaar. Haal de zak de volgende dag uit de vriezer en klop de schoen, terwijl hij in de zak zit, stevig uit. Neem de schoen uit de zak, knoop de zak dicht en gooi hem in de afvalbak. Als het goed is, is alle poep nu weg. Eventuele restjes spoel je weg onder de hete kraan met een oude borstel.

Fotocredits: www.verkeersborden.com

Share This