Poetsen met een frisse tandenborstel

Poetsen met een frisse tandenborstel

Dat het op een tandenborstel een groot bacteriefeest is, is geen verrassing. Je poetst er zo’n drie maanden lang mee in een mond die ook niet steriel is en dan parkeer je hem in een beker met andere tandenborstels in een badkamer waar ook een wc is…

Het idee dat je met een bacteriënnest je mond ingaat, is niet echt een fijn idee. Gelukkig verdedigt je afweersysteem zich tegen al deze beestjes. Via een tandenborstel zul je dus niet zo snel een infectie oplopen. Toch is het aan te raden je borstel zo fris mogelijk te houden. Dat doe je als volgt.

  • De tandenborstel staat vaak in de badkamer, waar ook een wc in staat. Elke keer als je doortrekt verspreid een wolk bacteriën door de lucht. Doe daarom de deksel van de wc dicht, voordat je doortrekt en plaats je tandenborstel er zo ver mogelijk vandaan.
  • Poets alleen met je eigen tandenborstel en zet de borstels niet te dicht naast die van je huisgenoten. Elke keer dat ze elkaar aanraken stappen er bacteriën over.
  • Spoel de tandenborstel na gebruik goed af en laat hem rechtop drogen. In een vochtige omgeving gedijen bacteriën namelijk extra goed.
  • Koop na drie maanden een nieuwe tandenborstel en al eerder als de haartjes uit elkaar staan. Reinigen in de vaatwasser of de magnetron is een mogelijkheid, maar vaak wordt de tandenborstel daar niet beter van.

 

Share This