Schimmel in de badkamer is slecht voor je gezondheid

Schimmel in de badkamer is slecht voor je gezondheid

Wist je dat het schadelijk voor je gezondheid kan zijn als je schimmels inademt? Heb je schimmel in je badkamer, dan moet je die dus snel verwijderen!

Schimmel ontstaat doordat er niet voldoende ventilatie is in een vochtige ruimte, zoals een badkamer. Je kunt dit voorkomen door na het douchen even een raam open te zetten of het ventilatiesysteem aan te zetten, als je dat hebt.

Er bestaan veel verschillende soorten schimmels. Niet elke vorm is even schadelijk, maar je kunt schimmel in je huis maar beter snel weghalen. Het is vooral slecht voor oudere mensen, zwangeren en jonge kinderen. Door het inademen van sommige schimmels heb je eerder kans op een neusverkoudheid, oogirritaties, oorontstekingen, keelontsteking en voorhoofdsholteontstekingen.

In de badkamer ziet de schimmel er vaak zwart of donkergroen uit. Het zit op het plafond of aan de wand, tussen naden en in hoeken. Deze schimmel laat bepaalde stofjes achter in de lucht die slecht zijn voor onze gezondheid. Heb je rode schimmel, dan moet je die onmiddellijk verwijderen. Het kan huidproblemen veroorzaken, evenals oog- en keelontsteking.

Hoe verwijder je schimmel?
Je kunt het proberen met een doek met ammonia. Maar als de schimmel hardnekkig is, dan zal dat niet lukken. Gebruik dan een doek met chloor, schoonmaakazijn, een hogedrukreiniger met heet water en groene zeep of een speciale spray als HG of iets van een huismerk, dat werkt ook prima. Lees wel voor gebruik de aanwijzingen op de verpakking, omdat sommige middeltjes agressief kunnen zijn en het voegsel tussen de tegels kunnen aantasten.

Fotocredits: clean-organized-family-home.com

Share This