Schimmel verwijderen

Schimmel verwijderen

Schimmels gedijen uitstekend in vochtige ruimtes, zoals de badkamer. Maar ook in kamer met enkel glas kan er schimmel op de muren ontstaan. Schimmels kunnen gezondheidsklachten veroorzaken en daarom moet je ze verwijderen.

Schimmels moet je niet met een droge borstel verwijderen. Er komen dan veel schimmeldeeltjes in de lucht die je inademt. Draag tijdens het verwijderen van een schimmel altijd handschoenen en eventueel een mondkapje.

Er zijn een aantal manieren waarop schimmels van gladde oppervlakken verwijderd kunnen worden. Ook zijn er in de winkel schimmelverwijderaars te koop voor hardnekkige schimmels. Deze zijn alleen niet zo goed voor het milieu. Probeer het daarom eerst op de volgende manieren:

Met soda
Los zes gram soda op in 1 liter heet water. Wrijf er met een harde borstel overheen of spuit er met een spuitflesje overheen. Daarna even naspoelen met schoon water.

Met schoonmaakazijn
Vul de helft van een spuitfles met schoonmaakazijn en de andere helft met water en spuit alle beschimmelde plekken in. Zet een raam open en wacht minstens twee uur. Ga met een doek en/of tandenborstel over alle plekken heen.

Met bleek
Bleek is niet goed voor het milieu, maar als de schimmel hardnekkige is dan kun je het met bleek behandelen.  Je gebruikt 25 ml bleekmiddel op 1 liter water. Met een spons dep je de schimmelplekken en laat de plek daarna opdrogen. Als na een dag de schimmel niet helemaal weg is kun je deze behandeling nog een keer proberen.

Fotocredits: nl.wikihow.com

 

Share This