Altijd een schone badkamer

Altijd een schone badkamer

De badkamer is een plek in huis die altijd schoon moet zijn. Een schone en frisse atmosfeer geeft je een ontspannen gevoel als je ’s avonds in bad gaat of geeft je ’s ochtends nieuwe energie onder een warme douche. Daarom tips voor een schone badkamer.

Dagelijks bijhouden
Een schone frisse badkamer doet ieder mens goed. En daarom is het  belangrijk dat je deze ruimte ook de dagen tussen de wekelijkse schoonmaakbeurt door bijhoudt. Dat doe je door elke dag even de losse haren weg te halen uit de wastafel en uit het bad. Ook is het handig om een plekje in de badkamer te reserveren voor vochtige reinigingsdoekjes, zodat je elke dag even een doekje over de wastafel en het toilet kunt halen.

De wekelijkse beurt
Tijdens de wekelijkse schoonmaakbeurt haal je de wastafel leeg en het plankje waar eventueel spulletjes op staan. Het plankje neem je af met een sopje en de wastafel met een sponsje met schuurmiddel. Ook de spiegel neem je af met een doekje. Maak de wc schoon met bleek of toiletreiniger. Het bad en/of de douche maak je schoon met een badkamerreiniger of allesreiniger. De wanden en de douchewand met een sponsje met schuurmiddel om de (kalk)aanslag te verwijderen. Heb je heel veel kalkaanslag of schimmel dan kun je daar een speciale spray van een huismerk voor kopen met bleek. Stofzuig de vloer en dweil hem met een sopje. Wacht tot de vloer droog is en vervang het badkleedje door een schone.

Geniet van je schone badkamer!

Share This