Speelgoed schoonmaken doe je zo

Speelgoed schoonmaken doe je zo

Speelgoed ligt vaak op de grond en vooral hele kleine kinderen sabbelen vaak aan speelgoed. Daarom moet je zeker als je nog echt kleine kinderen hebt, regelmatig het speelgoed schoonmaken.

Je hoeft voor het schoonmaken van speelgoed geen sterk ontsmettend reinigingsmiddel te gebruiken, zoals Dettol. Er kunnen resten van het middel achterblijven en als kinderen die binnenkrijgen dan kan dat een allergische reactie geven.

In een sopje
Bijtringen en babyspeeltjes kun je afwassen in een sopje met een biologisch afwasmiddel. Dat geldt alleen niet voor houten speelgoed. Kinderen sabbelen vaak op houten speelgoed, maar dit kan niet in de wasmachine of vaatwasser. Neem het af met een vochtige doek en een beetje biologische zeep. Maak daarna het speelgoed goed droog.

In de wasmachine
Het meeste speelgoed kun je wassen in de wasmachine op het handwasprogramma. Harde plastic speeltjes zoals legoblokken of playmobil of badspeeltjes doe je in een kussensloop om beschadiging te voorkomen. Zacht speelgoed als knuffelberen, zachte stoffen poppen of stoffen blokken kunnen los in de wasmachine. Hiervoor kan je ook het best biologische wasmiddelen gebruiken, want ze kunnen wasresten achterlaten op het speelgoed. Harde speeltjes droog je na het wassen af en zachte speeltjes droog je aan de waslijn.

In de vaatwasser
Plastic of aardewerk servies kun je gewoon in de vaatwasser doen. Wil je het speelgoed liever niet in de vaatwasser doen, bijvoorbeeld groot speelgoed, zoals vrachtwagens of iets dergelijks, dan kun je die in een emmer doen met (biologisch) afwasmiddel. Even laten weken, wassen met een borstel of spons en afspoelen met schoon water. Kleine spleetjes in hard speelgoed kun je schoonmaken met een tandenborstel.

 

Share This