Theeaanslag uit je glazen en theepot verwijderen

Theeaanslag uit je glazen en theepot verwijderen

Na verloop van tijd komt er theeaanslag in je theepot en in je theeglazen. Met deze tips krijg je ze weer blinkend schoon en vrij van aanslag.

Toch zonde als je mooie theepot na veelvuldig gebruik helemaal vol met theeaanslag zit. En ook je theeglazen zien er niet meer zo fris uit als er aanslag op zit. Gelukkig zijn er verschillende manieren om de aanslag te verwijderen.

Doe kokend water en citroensap in de theepot. Laat een tijdje intrekken en boen als het water voldoende is afgekoeld schoon met een schuurspons.

Vul de glazen met warm water en zout en boen de glazen schoon met een schuursponsje. De thermoskan kun je even laten weken met warm water en zout en af en toe even schudden.

Vul je aangeslagen theeglazen met cola. Een nachtje laten staan en de volgende dag afwassen. De aanslag verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Je kunt ook proberen de aanslag te verwijderen door de glazen te poetsen met tandpasta.

Doe een schepje waspoeder in de pot met warm water en laat een uurtje weken. Daarna goed schoon spoelen.

Laat de pot een nachtje weken in de schoonmaakazijn verdund met water.

Doe een reinigingstablet voor kunstgebitten met water in de pot en hij bruist vanzelf schoon. Daarna goed naspoelen.

Een wat minder vriendelijke manier is een scheutje bleekwater in de pot en glazen te doen. Aanlengen met water, even laten staan en daarna goed naspoelen. Schuren is niet meer nodig.

 

Share This