Tuinmeubilair klaar voor de zomer

Tuinmeubilair klaar voor de zomer

Is je tuinmeubilair groen en grijs uitgeslagen door het weer of hebben er vogels op gepoept? Tijd voor een grondige schoonmaak. Zodat je straks weer lekker buiten kunt zitten.

Kunststof
Als de tuinstoelen en tafel niet al te vuil zijn geworden, dan kom je met een sopje van heet water met allesreiniger al een heel eind. Gebruik altijd een zachte doek of zachte borstel voor het reinigen, dan ontstaan er geen krassen. Dus geen schuursponzen en schuurmiddelen!

Staal
Meubilair van staal kun je na het schoonmaken met een sopje en een zachte doek, met wat autowax insmeren. Daarmee ontstaat een beschermend laagje dat vuil afstoot en een mooi glanzend resultaat geeft.

Gecoat metaal
Tuinmeubelen van gecoat metaal zijn erg onderhoudsvriendelijk. Het is al voldoende om ze met enige regelmaat af te nemen met een vochtige doek. Het materiaal gaat het intrekken van vuil zelf tegen.

Hout
Voor houten tuinmeubelen kun je een sopje van groene zeep en een borstel gebruiken. Gebruik geen hogedrukspuit, want dan spuit je het beschermende waslaagje eraf. Na het schoonmaken kun je het hout behandelen met olie, lak, verf of een impregneermiddel. Daarmee ga je schimmels tegen.

Bamboe of rotan
Meubels gemaakt van bamboe of rotan borstel je af met koud water met een schep zout. Om ze te beschermen tegen het weer kun je ze lakken met een blanke lak. Zijn je meubels grijs uitgeslagen? Dan kun je ze behandelen met een ‘ontgrijzer’. Hiermee maak je je meubels weer blank en schoon.

Fotocredits: www.desteigeraar.nl

Share This