Van winter naar zomer: goed moment om je kledingkast uit te mesten

Van winter naar zomer: goed moment om je kledingkast uit te mesten

Nog een maand en dan kunnen we, als het weertechnisch gezien meezit, onze winterkleding verruilen voor de voorjaar- en zomeroutfits. Een goed moment om de kasten eens uit te mesten.

En bij uitmesten hoort ook uitzoeken: wat heb je dit jaar niet gedragen of waarvan weet je zeker dat je het volgend jaar niet meer draagt? Weg ermee, in de kledingzak voor het goede doel of naar een tweedehandswinkel als het nog goed is. Zo schep je ruimte in je kledingkast.

Wolwas
Alle wollen truien en vesten gaan binnenstebuiten in kussenslopen en die was je met een wolwasmiddel op het wolprogramma in de wasmachine. Liggend drogen op een handdoek op het wasrek en dan zijn ze klaar om op te ruimen. De gepilde exemplaren draag je volgend jaar niet meer, dus die kunnen er tussenuit.

Laden legen
Zijn jouw laden ook zo vol dat ze haast niet meer open en dicht willen? En weet je eigenlijk niet meer precies wat er allemaal in zit? Tijd om daar ook eens goed doorheen te gaan. Haal een voor een de laden leeg. Laat alles door je handen gaan en pak er een vuilniszak bij om spullen die je niet meer kunt gebruiken meteen in te doen. Zo dat ruimt lekker op! Wat een ruimte! En als de kasten en laden leeg zijn, neem je de planken even af met een sopje en een doekje, zodat alles weer lekker fris en stofvrij is.

Wisseltruc
Nu is het tijd voor het inruimen van de zomerspullen. Daar kun je ook meteen even doorheen gaan. Zitten er kledingstukken bij die je steeds bewaart, maar al een paar jaar niet hebt gedragen. Grote kans dat je ze dit jaar ook weer niet draag. Afvoeren of maak er iemand anders blij mee. Dat gebeurt nog veel te weinig: tweedehandskledingruilbeurzen. Ik zeg: een gat in de markt!

Fotocredits: nsmbl.nl

Share This