Witte sneeuwvlekken in je schoenen?

Witte sneeuwvlekken in je schoenen?

Eindelijk sneeuwpret! Dat zorgt voor veel plezier, maar ook voor lelijke sneeuwvlekken in je schoenen.  Zonde! Kun je dit voorkomen en hoe krijg je ze weg?

We hebben er even op moeten wachten, maar ook in het westen van het land is het nu wit. De sneeuw zorgt voor een hoop plezier, maar ook voor sneeuwvlekken en kringen op je schoenen. De vlekken die in je schoenen komen als je ermee door de sneeuw loopt zijn vochtvlekken die vaak nog eens versterkt worden door strooizout. Zout bijt het leer namelijk uit. Je kunt dit voorkomen door je schoenen, voordat je ermee naar buiten gaat in te sprayen met waterafstotende spray. Dat zorgt ervoor dat je schoenen minder snel vies worden en het vocht wordt afgestoten. Ook moet je je schoenen regelmatig poetsen met schoensmeer of invetten met een wax. Suède schoenen moet eigenlijk niet dragen als het buiten nat is. Zorg in elk geval dat je ze regelmatig borstelt met een suèdeborstel en spray ze ook regelmatig in met waterafstotende spray.

Heb je toch sneeuwvlekken in je schoenen gekregen? Zo verwijder je ze.

  • Neem een theelepel witte azijn en meng dit met een kopje water. Wrijf dit mengsel met een microvezeldoek voorzichtig over de vlek. Laat de schoenen goed drogen en poets ze met schoensmeer. Is de vlek nog steeds zichtbaar herhaal het proces dan met pure azijn.
  • Zet een potje hele sterke thee en wrijf daarmee je schoenen in. In laten trekken, drogen en daarna poetsen met schoensmeer.

En wacht er niet te lang mee, want hoe langer je de vlekken laat zitten hoe lastiger je ze eruit krijgt!

Fotocredits: www.mirror.co.uk

Share This