Woonkamer opruimen in 15 minuten

Woonkamer opruimen in 15 minuten

Het hangt er natuurlijk vanaf hoe groot de bende is in jouw woonkamer, maar als je elke week een kwartier de tijd neemt om even alles op te ruimen, wordt de troep nooit zo groot.

Stapeltjes
Maak stapeltjes van de post, oude kranten, tekeningen van de kinderen en tijdschriften. Maak een stapel van wat weg kan, de rekeningen of brieven in een mapje en de tijdschriften die je nog (even) wilt bewaren, gaan in de tijdschriftenhouder.

Vaste plek
Geef alles in huis een vaste plek en zorg dat iedereen zich daar zo veel mogelijk aan houdt. Jassen aan de kapstok, schoenen in de gang, speelgoed in de speelgoedbak of in de kast. Wat ook handig is om een vaste plek voor sleutels en mobieltjes te hebben, zodat je die ook niet meer zo snel kwijtraakt.

Vaat opruimen
Na het eten zet iedereen zijn eigen bord in de vaatwasser en wat afgewassen kan worden, was je af. Zorg ervoor dat de keuken netjes is voordat je naar bed gaat.

Opbergboxen
Plastic kratten op wieltjes zijn uitermate handig als je kinderen hebt met veel speelgoed. Aan het eind van de dag kunnen daar alle autootjes, poppen, playmobile en ander speelgoed in. Er zijn ook kleinere formaten plastic dozen, waar heel goed de stiften en potloden in opgeborgen kunnen worden. Je koopt ze bij Ikea of bij de Blokker.

Eigen verantwoordelijkheid
Geef ten slotte iedereen verantwoordelijkheid over zijn eigen troep en laat het hem of haar zelf opruimen. Dan weet die persoon tenminste ook waar het is opgeruimd, zodat daar later geen misverstanden over ontstaan.

 

 

Share This