Zo krijg je kaarsvetvlekken weg

Zo krijg je kaarsvetvlekken weg

Als de kaarsen branden, lekt er wel eens wat kaarsvet over de rand. Gevolg vlekken op tafel, op de vloer of in je tafelkleed. Er zijn handige trucjes om kaarsvetvlekken weg te krijgen.

Strijken
De meest toegepaste manier om kaarsvetvlekken te verwijderen, is met een strijkbout. Eerst haal je het meest kaarsvet eraf met een bot mesjes. Je legt een velletje keukenrol op het restant kaarsvet en strijkt hier vervolgens met een strijkijzer overheen. Het is niet nodig het ijzer heel heet te zetten, warm is al voldoende om de vlek te doen oplossen. Bovendien kunnen niet alle materialen tegen een heet strijkijzer, wees daar voorzichtig mee. De keukenrol neemt het vet van de kaars op. Wel regelmatig een schoon papier nemen, zodat al het vet geabsorbeerd kan worden.

Bevriezen
Zit er kaarsvet op stof van kleding of een tafelkleed, dan kun je het in de vriezer leggen. Als het kaarsvet is bevroren, kun je het er gemakkelijk afkrabben. Met een vloerkleed werkt deze methode niet, maar daarvoor kun je een spray kopen die het kaarsvet bevriest, waarna je het eraf kunt krabben.

Wasbenzine
Is de kaarsvetvlek nog steeds niet weg, dan kun je wasbenzine gebruiken. Wel goed opletten of de stof daar wel tegen kan, anders ben je nog verder van huis. Zit er kaarsvet op ruwe of onregelmatige plavuizen, dan kun je die verwijderen met wasbenzine.

Terpentine
Zit er oud kaarsvet op het steen van de vensterbank, maak dit dan schoon met keukenpapier en terpentine. Het kaarsvet verdwijnt als sneeuw voor de zon. Neem de plek daarna nog even af met een doekje met water.

Geniet van je kaarsen!

 

Share This