Zo maak je een vieze asbak schoon

Zo maak je een vieze asbak schoon

Niets zo vies als een volle, stinkende asbak na een feestje. En dan moet je dat ding weer schoon zien te krijgen, want vaak blijft de as erin plakken. Dat is te voorkomen!

Gelukkig roken de meeste mensen hun sigaretje tegenwoordig buiten, zodat de rook niet in hun woonkamer blijft hangen. En wat te denken van de geur van een volle asbak… die wil je ook niet in huis hebben. Schoonmaken van de asbak zal toch moeten!

Schoonmaken en schoon houden
Schoonmaken van een asbak doe je met warm water, wat afwasmiddel en een oude afwasborstel. Dat behoeft verder geen uitleg. Maar hoe voorkom je dat de as in de asbak blijft plakken, zodat je hem de volgende keer makkelijker kunt schoonmaken? Dat doe je door de asbak in te spuiten met deodorant, parfum, olijfolie of meubelspray. Hierdoor ontstaat er glad laagje in de asbak, waardoor de as er heel makkelijk uitglijdt.

Schelpenzand
Ook kun je een laagje schelpenzand in de asbak doen. Dan hoef je de asbak helemaal niet meer af te wassen, maar gooi je als de asbak vol zit het zand met peuken en al in de prullenbak. Daarna vul je de asbak opnieuw met schelpenzand. Door dit zand wordt ook de geur van sigaretten veel minder en je maakt je sigaret makkelijker uit, zonder vieze vingers te krijgen. Je kunt schelpenzand kopen bij dierenwinkels of bij sommige supermarkten.

Spaanse asbak
Ook kun je een zogenaamde Spaanse asbak kopen met een dekseltje en onderin doe je een laagje water. Zo heb je veel minder last van de geur en je maakt de asbak eenvoudig schoon.

Share This