Zo onderhoud je je wasdroger

Zo onderhoud je je wasdroger

Niet om je angst aan te jagen, maar er kan brand ontstaan als je je wasdroger niet goed onderhoudt. Dat gebeurt als er pluis terechtkomt op onderdelen in de machine die heet worden.

Pluizenfilter legen
Je kunt problemen voorkomen door na elke droogbeurt het pluizenfilter van de wasdroger schoon te maken. Er zijn drogers die aangeven wanneer het pluizenfilter schoongemaakt moet worden. Nog beter om het na elke beurt te doen. Als het filter erg vies is, kun je hem ook even schoonmaken met water. Daarna goed drogen voordat je hem terugplaatst.

Condensbak
Bij condens- en warmtepompdrogers wordt het water uit de kleding opgevangen in de condensbak. Als je geen waterafvoerslang hebt, dan moet je de bak na elke beurt legen. Ook hier zijn er machines die aangeven dat je dit moet doen.

Condensor
Ook de condensor moet je regelmatig schoonmaken. Als er pluizen aan komen te zitten, dan kunnen die het binnenwerk beschadigen. Ook het energieverbruik neemt hierdoor toe. Je haalt de condensor er met bijbehorende onderdelen uit en spoelt hem af met water. Bij een warmtepompdroger moet je het filter schoonmaken van de condensor. Het pluis zuig je weg met de stofzuiger.

In het filmpje kun je zien hoe je een condensor schoonmaakt.

 

Het is uiteraard ook van belang om te weten welke kledingstoffen wel en welke niet in de wasdroger kunnen. Verkeerd gebruik kan je kledingstukken letterlijk ruïneren maar het kan ook slecht zijn voor je wasdroger. Het artikel ‘Wat kan er in de wasdroger en wat niet?’ vertelt hier meer over.

Fotocredits: www.columbusmagazine.nl

Share This