Zo poets je je leren bank op

Zo poets je je leren bank op

Een leren bank staat prachtig in de woonkamer. Leer gaat vaak langer mee dan stof, omdat het sterker is en is daarom ook duurzaam. Je krijgt het nog makkelijk schoon ook.

• Een leren bank of stoel krijg je schoon door hem schoon te maken met een sopje van groene zeep. Hoe vaak je dit doet is afhankelijk van de kleur van de bank. Bij een witte zal het wat vaker nodig zijn dan bij een donkere bank.

• Of je de bank daarna nog wilt behandelen met olie of een speciale leerwax, is waarschijnlijk afhankelijk van het soort leer waar je bank van is gemaakt. Het ene leer heeft meer verzorging nodig dan het andere. Als het leer er droog uitziet, kun je het licht invetten.

• Veel mensen behandelen hun leren bank met een olie. Na het schoonmaken met groene zeep laat je het leer eerst goed drogen. Daarna doe je een beetje olie in een schaaltje en vervolgens een beetje op een doek en wrijft het leer er mee in. De een doet het met baby-olie de ander met olijfolie, uierzalf of met een speciale lederwax. Na een paar uur intrekken, wrijf je het leer met een droge zachte doek na.

• Je kunt de bank ook afnemen met babydoekjes. Die hebben een reinigende werking, maar laten ook een verzorgend vetlaagje achter. Ook hier laat je de olie weer een tijdje intrekken en wrijft het daarna nog even na met een schone zachte doek.

 

Fotocredits: vtwonen.nl

Share This