Zo verwijder je urinevlekken

Zo verwijder je urinevlekken

Er gebeuren wel eens ongelukjes als kinderen nog niet zo lang zonder luier slapen en soms ook als ze al groter zijn. Je kunt het beste de kindermatras beschermen met een speciale hoes. En als er toch iets misgaat dan haal je de urinevlekken er zo uit.

Verse urinevlek
Als de vlek nog nat is dep je hem met een schone doek of met keukenrol, iets wat absorberend werkt. Daarna strooi je wat talkpoeder op de vlek. Hiermee verwijder je ook het laatste vocht. Laat even inwerken en zuig de talkpoeder dan op met een stofzuiger. Maak nu een sopje van een beetje wasmiddel en warm water. Maak de vlek schoon met een doek en het sopje. Dep dan de vlek na met schoon water. Als dit nog niet afdoende werkt, dan kun je de vlek nog een nadeppen met azijn. Droog de urinevlek daarna met een droge doek of met de föhn. Ruik je nog steeds een urinegeur, dan kun je een textielontgeurder gebruiken.

Oude urinevlek
Heb je niet meteen ontdekt dat je kind in bed heeft geplast en is de plek al opgedroogd, dan wordt het wat lastiger om de vlek eruit te krijgen. Maak een sopje van warm water en bleekwater, de verdeling moet ongeveer half/half zijn. Behandel de urinevlek met dit sopje en spoel na met water. Droog de plek met een doek of met de föhn.

Share This